108 pozdrava Suncu + Božićna fešta

Procedura je jednostavna - dođete, stanete na prostirku, mi (Jelena, Snježana, Vanja i Brankica) vas odvedemo na nezaboravno putovanje od 108 pozdrava Suncu. Vi ste uvjereni da to ne možete, a onda ipak ih napravite. Nakon što ih izvedete, osjećaj je nevjerojatan! :)
I onda shvatite da ustvari možete sve, da je stav "ja to ne mogu" samo suvišno uvjerenje.


Nakon toga slijedi Božićna fešta.
Svatko će nešto donijeti od ića i pića, pa ćemo se zajedno podružiti i okrijepiti nakon vježbanja. Ove godine vam organiziramo i neke zanimljive društvene igre!

Dakle, svatko ima 2 zadatka.

1. odabrati 2-3 pjesme koje ćemo pustiti za vrijeme 108 pozdrava (javiti u studiju). Pjesme mogu biti na bilo kojem jeziku, samo neka vas "dižu" i motiviraju!

2. Javiti što biste donijeli na domjenak (nešto za pojesti ili popiti) - javiti se u studiju

Za ekipu s Yoge za kralježnicu i Prenatal Yoge dođite nam na feštu (20:30 na dalje)

vidimo se!
namaste!

Arhiva vijesti

DNS pokazni satovi - nova grupa

ŠTO JE DNS?

DNS (Dinamična Neuromuskularna Stabilizacija) je rehabilitacijska tehnika vježbanja koju je razvio češki terapeut Pavel Kolar pod mentorstvom doajena neurofiziologije i manualne medicine, prof. Vojte, prof. Lewitta, prof. Velea i prof. Jande. Zbog iznimne učinkovitosti u rehabilitaciji, ali i prevenciji ozljeda i poboljšanju sportskih rezultata, ova metoda je brzo postala popularna u vrhunskim rehabilitacijskim i sportskim ustanovama diljem svijeta (NBA, NHL, WTA, WGA, PGA i sl.).


Praška škola za rehabilitaciju to objašnjava ovako: Centralni živčani sustav uspostavlja programe koji kontroliraju ljudsko držanje, kretanje i hod, što se uglavnom uspostavlja tijekom prve 2 godine života. Stoga praška škola naglašava važnost neurorazvojnog aspekta motoričke kontrole kako bi se procijenila i vratila disfunkcija lokomotornog sustava i pridruženi sindromi.


Jednostavnije rečeno, DNS je rehabilitacijski pristup koji potiče centre za kontrolu pokreta u mozgu kako bi aktivirali način na koji su se naša tijela trebala kretati obnavljanjem i stabilizacijom lokomotorne funkcije.

Poanta? Idemo se kretati kao što su bebe naučile pomicati prvih 14 mjeseci života, koliko je u prosjekuj bebi potrebno da prohoda samostalno na 2 noge.

Temelj DNS metode je jačanje mišića stabilizatora trupa kroz stvaranje intraabdominalnog tlaka pomoću pravilnog obrasca disanja.


ZAŠTO JE TO VAŽNO?

Funkcionalna stabilizacija je ključna je za kretanje glave i udova, kao i za pravilnu potporu kralježnice kada stojite ili sjedite.

Mi čak ne znamo da to radimo - stabiliziranje našeg tijela je automatsko: prije pokreta naši se kratki intersegmentalni mišići kralježnice, duboki fleksori vrata, dijafragma, trbušna stijenka i zdjelično dno pripremaju za stabilizaciju tijela. Ako je samo jedan mišić disfunkcionalan, čitava stabilizirajuća funkcija je narušena.
Centralni živčani sustav će se jedno vrijeme "snalaziti" da bi nam omogućilo kretanje tako da stvara kompenzacije, odnosno da neki drugi mišići preuzmu zadatak ovih koji su disfunkcionalni. Tako dolazi do ugrožavanja čitavog lokomotornog sustava, a vrlo je vjerojatno da će u jednom trenutku doći do, pogađate. ozljede.ZA KOGA JE DNS?

- idealan je kao postnatal vježbanje

-ukoliko imate kroničnih problema s bolovima koji su izazvani nepravilnim držanjem

- ukoliko imate bolove u donjim leđima radi problema s diskovima

- za profesionalne sportaše koji žele povećati svoje performanse

O VODITELJICI

Brankica Butorac je studentica treće godine studija kineziterapije, te senior učitelj yoge. Prošla je niz edukacija vezanih za pokret i vježbanje u Hrvatskoj i Europi.
Stručnu praksu obavlja u najcjenjenijoj bolnici za kineziterapiju u Hrvatskoj, u Svetoj Katarini.

Položila je DNS exercise metodu 1. i 2. stupanj.

Od 2013. se bavi isključivo vođenjem različitih programa vježbanja, što znači da je odvela oko 5000 različitih satova.


KADA I GDJE JE DNS?

Počet ćemo 19. studenog, a termini će biti utorkom i četvrtkom 20:10-21:00.
Nakon toga krećemo s redovnom grupom u istom terminu. Grupa će biti zatvorenog tipa, a u svrhu kvalitete programa primamo manji broj ljudi.

Adresa je Natka Nodila 1, Velika Gorica

PRIJAVE

Prijaviti se možete za jedan od ova 2 besplatna sata. Primit ćemo manji broj ljudi nego inače jer je za ove vježbe jako bitna tehnika, pa rad u velikim grupama nije moguć.
Nakon toga krećemo s programom, koji će biti redovan dio našeg rasporeda.

1. termin 19. studeni 20:10 - 21:00
2. termin 21.stuedni 20:10 - 21:00

prijaviti se možete na 3 načina:

1. poruka na facebook
2. e-mailom butoracbrankica05@gmail.com
3. tel 0955768116

Molimo vas da otkažete svoj dolazak ukoliko nećete moći doći, a rezervirali ste mjesto, kako bismo mogli pozvati nekog drugog.

Prenatal - od 23.09.

Prenatal - mothering the mother

Prenatal program namijenjen je trudnicama, a cilj je podržati ovo posebno i čudesno razdoblje u životu žene kroz vježbanje prilagođeno trudničkim potrebama. Pružamo psihičku i emocionalnu podršku kroz trudnoću i pripremamo trudnicu za nadolazeći porod.

Nježno jačamo čitavo tijelo, radimo na fleksibilnosti mišića i mobilnosti zdjelice, ramena i kralježnice kroz položaje koji su sigurni za trudnice.

Radimo mnogo na disanju, kako bismo pripremili tijelo i um za porod.

U svaki sat uključena je trudnička meditacija i vizualizacija, kroz koju se povezujemo s bebom, prepoznajemo i ublažavamo strahove vezane uz trudnoću i porod.

O VODITELJICI

Voditeljica progama je Brankica Butorac, osnivač i voditelj Yoga VG studija.

Brankica je prošla više tečajeva vezanih za vježbanje u trudnoći u Hrvatskoj i inozemstvu, završila je naprednu obuku za učitelja yoge i treća je godina studija kineziterapije.
Satovi joj se snažno baziraju na znanstvenim spoznajama o kineziologiji, pokretu i zdravlju.

S obzirom da je lani postala mama, iz osobnog iskustva vježbanja kroz trudnoću mnogo je naučila kako dodatno oplemeniti Prenatal satove.

TERMINI I CIJENA
Počinjemo od 23.09. s 2 termina tjedno - ponedjeljak i srijeda 17:05.-18:05
Cijena je 150/140 kn za jednom tjedno a 220/200 kn za 2 puta tjedno. Niža cijena je za nezaposlene i trudnice na porodiljnom.

Za sva dodatna pitanja javite nam se u inbox, napišite mail na butoracbrankica05@gmail.com ili nazovite na 0955768116

  • Wix Facebook page
  • Google+ App Icon
  • YouTube Classic