YogaVG kitchen: Mi siti, krava cijela burgeri

June 16, 2019

 

 

Za ove fenomenalne burgere potrebno vam je ukupno 20 minuta!

Odlični su  hladni, što ih čini idealnim jelom za ponijeti na kakav izlet. 

 

SASTOJCI

 

BURGERI

400 g graha iz limenke

100 g smrznutog graška

100 g smrznutog boba

šaka svježeg peršina

žličica soli

žličica kajenskog papra

žličica kumina

4 burger peciva

šaka brašna

 

UMAK I POVRĆE

 

1 ljubičasti luk

2 rajčice

mala glavica crvenog kupusa

1 kiselo vrhnje

2 žlice senfa

pola limuna

 

Ubacite peršin u multipraktik. Procijedite grah, te ga dodajte uz grašak i bob u multipraktik i miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Dodajte sol, papar i kumin u smjesu.

Stavite žlicu maslinovog ulja na tavu na srednje jak plamen. 

Izvadite smjesu iz multipraktika i rasporedite na 4 dijela. Od svakog dijela oblikujte kuglicu koje ćete zavaljati u brašno. Spljoštite ih u burger oblik.

Stavite ih na tavu i još malo spljoštite, do debljine od 2-3 cm. Pecite dok ne dobiju zlatnožutu boju s obje strane.

Dok se burgeri peku, narežite luk i rajčicu na ploške i naribajte crveni kupus.

Za umak kiselo vrhnje pomiješajte sa senfom i iscijedite sok pola limuna. 

 

Izvadite burgere, rastopite na tavi malo maslaca i zagrijte peciva po minutu sa svake strane.

 

 

Dobar tek!

 

 

 

Please reload

Posljednje objave

September 24, 2019

September 13, 2019

March 26, 2019

January 7, 2019

January 3, 2019

Please reload

Pretraga po Tagovima
Please reload

Pratite nas
  • Facebook Basic Square
Arhiva
Please reload

  • Wix Facebook page
  • Google+ App Icon
  • YouTube Classic