YogaVG kitchen: Mi siti, krava cijela burgeri


Za ove fenomenalne burgere potrebno vam je ukupno 20 minuta!

Odlični su hladni, što ih čini idealnim jelom za ponijeti na kakav izlet.

SASTOJCI

BURGERI

400 g graha iz limenke

100 g smrznutog graška

100 g smrznutog boba

šaka svježeg peršina

žličica soli

žličica kajenskog papra

žličica kumina

4 burger peciva

šaka brašna

UMAK I POVRĆE

1 ljubičasti luk

2 rajčice

mala glavica crvenog kupusa

1 kiselo vrhnje

2 žlice senfa

pola limuna

Ubacite peršin u multipraktik. Procijedite grah, te ga dodajte uz grašak i bob u multipraktik i miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Dodajte sol, papar i kumin u smjesu.

Stavite žlicu maslinovog ulja na tavu na srednje jak plamen.

Izvadite smjesu iz multipraktika i rasporedite na 4 dijela. Od svakog dijela oblikujte kuglicu koje ćete zavaljati u brašno. Spljoštite ih u burger oblik.

Stavite ih na tavu i još malo spljoštite, do debljine od 2-3 cm. Pecite dok ne dobiju zlatnožutu boju s obje strane.

Dok se burgeri peku, narežite luk i rajčicu na ploške i naribajte crveni kupus.

Za umak kiselo vrhnje pomiješajte sa senfom i iscijedite sok pola limuna.

Izvadite burgere, rastopite na tavi malo maslaca i zagrijte peciva po minutu sa svake strane.

Dobar tek!

Posljednje objave
Pretraga po Tagovima
Pratite nas
  • Facebook Basic Square
Arhiva
  • Wix Facebook page
  • Google+ App Icon
  • YouTube Classic