YogaVG kitchen: Mi siti, krava cijela burgeri

Za ove fenomenalne burgere potrebno vam je ukupno 20 minuta!
Odlični su hladni, što ih čini idealnim jelom za ponijeti na kakav izlet.
SASTOJCI
BURGERI
400 g graha iz limenke
100 g smrznutog graška
100 g smrznutog boba
šaka svježeg peršina
žličica soli
žličica kajenskog papra
žličica kumina
4 burger peciva
šaka brašna
UMAK I POVRĆE
1 ljubičasti luk
2 rajčice
mala glavica crvenog kupusa
1 kiselo vrhnje
2 žlice senfa
pola limuna
Ubacite peršin u multipraktik. Procijedite grah, te ga dodajte uz grašak i bob u multipraktik i miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Dodajte sol, papar i kumin u smjesu.
Stavite žlicu maslinovog ulja na tavu na srednje jak plamen.
Izvadite smjesu iz multipraktika i rasporedite na 4 dijela. Od svakog dijela oblikujte kuglicu koje ćete zavaljati u brašno. Spljoštite ih u burger oblik.
Stavite ih na tavu i još malo spljoštite, do debljine od 2-3 cm. Pecite dok ne dobiju zlatnožutu boju s obje strane.
Dok se burgeri peku, narežite luk i rajčicu na ploške i naribajte crveni kupus.
Za umak kiselo vrhnje pomiješajte sa senfom i iscijedite sok pola limuna.
Izvadite burgere, rastopite na tavi malo maslaca i zagrijte peciva po minutu sa svake strane.
Dobar tek!