Yoga VG kitchen: Popajeve lazanje


Htjeli biste jesti više povrća, osobito zelenog lisnatog? Volite lazanje?

Evo vam jedan slastan recept - lazanje koje sadrže cca 3 kg povrća! Špinat je pun željeza, a rajčica vitamina C koji pomaže apsorpciji željeza.

SASTOJCI

1 butternut tikva (cca 1,5 kg)

0,5 kg špinata

0,7 dcl pasirane rajčice iz staklenke

1 pakovanje tjestenine za lazanje

200 grama mozzarele (ako kupite ribanu, uštedjet ćete vrijeme)

100 g parmezana

4 češnja češnjaka

sol

papar

mljeveni korijander

maslinovo ulje

1. Upalite pećnicu na 180 stupnjeva. Ogulite tikvu, odrežite joj krajeve, očistite od koštica i režite na polumjesece debljine 1 cm. Stavite papir za pečenje na pleh i stavite polumjesece tikve na njega. Malo pouljite, poslolite, popaprite i blago začinite korijanderom. Stavite da se peče na 45 min, odnosno dok ne bude mekana.

2. Uzmite zdjelu, stavite žlicu maslinovog ulja i dodajte protisnuti češnjak. Kada češnjak dobije zlatnu boju, dodajte rajčicu i pustite da krčka desetak min.

3. Kada su tikvice gotove, vrijeme je za slaganje lazanja! Prvo malo namastite posudu u kojoj ćete peći lazanje. Zatim namažite slojem rajčice, pa dodajte sloj sirovog špinata, malo posolite, pa sloj tikvice, pa mozzarela, te malo pospite parmezanom. Zatim slažete prvi red listova za lazanje. Ponovite još jednom. Na gornji sloj listova za lazanje još jednom ponovite postupak špinat-malo soli-tikvice-mozzarela parmezan.

Stavite peći na 180 stupnjeva na 50 minuta na dno pećnice. Nemojte uključiti ventilator u pećnici.

Posljednje objave
Pretraga po Tagovima
Pratite nas
  • Facebook Basic Square
Arhiva
  • Wix Facebook page
  • Google+ App Icon
  • YouTube Classic