Yoga VG kitchen: Popajeve lazanje

Htjeli biste jesti više povrća, osobito zelenog lisnatog? Volite lazanje?
Evo vam jedan slastan recept - lazanje koje sadrže cca 3 kg povrća! Špinat je pun željeza, a rajčica vitamina C koji pomaže apsorpciji željeza.
SASTOJCI
1 butternut tikva (cca 1,5 kg)
0,5 kg špinata
0,7 dcl pasirane rajčice iz staklenke
1 pakovanje tjestenine za lazanje
200 grama mozzarele (ako kupite ribanu, uštedjet ćete vrijeme)
100 g parmezana
4 češnja češnjaka
sol
papar
mljeveni korijander
maslinovo ulje
1. Upalite pećnicu na 180 stupnjeva. Ogulite tikvu, odrežite joj krajeve, očistite od koštica i režite na polumjesece debljine 1 cm. Stavite papir za pečenje na pleh i stavite polumjesece tikve na njega. Malo pouljite, poslolite, popaprite i blago začinite korijanderom. Stavite da se peče na 45 min, odnosno dok ne bude mekana.

2. Uzmite zdjelu, stavite žlicu maslinovog ulja i dodajte protisnuti češnjak. Kada češnjak dobije zlatnu boju, dodajte rajčicu i pustite da krčka desetak min.
3. Kada su tikvice gotove, vrijeme je za slaganje lazanja! Prvo malo namastite posudu u kojoj ćete peći lazanje. Zatim namažite slojem rajčice, pa dodajte sloj sirovog špinata, malo posolite, pa sloj tikvice, pa mozzarela, te malo pospite parmezanom. Zatim slažete prvi red listova za lazanje. Ponovite još jednom. Na gornji sloj listova za lazanje još jednom ponovite postupak špinat-malo soli-tikvice-mozzarela parmezan.
Stavite peći na 180 stupnjeva na 50 minuta na dno pećnice. Nemojte uključiti ventilator u pećnici.