top of page

Novogodišnje odluke


Često nam je početak godine motivacija za donošenje novih odluka.


New year, new me i tako to.


Nerijetko te odluke podrazumijevaju drastične promjene u našem životu, što se vrlo brzo pokaže neodrživo, pa već nakon tjedan dana pokleknemo i zanemarimo naše novogodišnje odluke.


No, što kada bismo bili mrvicu mudriji?Što kada bismo od ove godine u život unijeli male promjene, koje su dugoročno održive? Male promjene, koje će s vremenom postati vaše navike imat će u konačnici drastičan utjecaj na vaš život!Evo nekoliko prijedloga od mene.1. Tjelesna aktivnost

Svima je jasno da sjedenje nije zdravo i da je kretanje esencijalno za prevenciju mišićno koštanih, kardiovaskularnih i gotovo svih drugih bolesti na koje možemo utjecati.


Stoga odlučujete pridružiti se najintenzivnijem programu vježbanja koji možete naći. I to ćete ići svaki dan. SVA-KI!!! Odete u ponedjeljak, u utorak imate upalu mišića. U srijedu još imate upalu, a u četvrtak je pao snijeg. Glupo je sad otići u petak, budete u ponedjeljak. Niste se okrenuli, prošlo je mjesec dana.


Poznato?


Budite mudriji ove godine!


Umjereno kretanje je sasvim dovoljno, a i izvedivo. Štoviše, dokazano je da će sat do sat i pol šetnje dnevno plus vježbanje koje vam se sviđa 2-3 puta tjedno sasvim dovoljno da budete zdravi.2. Prehrana

Odričete se bijelog šećera i brašna, izbacujete večeru, nema više fast fooda, odsad jedete samo chia sjemenke i ekstradjevičansko kokosovo ulje, a ako nekad i pojedete što slatko, bit će to isključivo šećer kokosovog cvijeta. Da, to postoji. I košta 70 kn/kg!


Takva odluka može trajati svega par dana, sve dok ne odete u goste.


No, ja vam predlažem samo jednu promjenu - jedite više voća i povrća. Prošećite do tržnice i odaberite voće i povrće raznih boja, te uživajte u okusima i mirisima! Uz malo angažmana možete naći recepte koji vam odgovaraju.


Vidjet ćete koliko ćete imati manju potrebu za nezdravijim izborima hrane kada jedete nutritivno kvalitetnije.
3. Slobodno vrijeme


Samo jedna rečenica od mene - manje društvenih mreža, više knjiga.


I jedan nevjerojatan podatak - godišnja članarina u knjižnici je 50 kn.


50 kn i imate pristup ka 122.259 naslova, s koliko raspolaže Knjižnica Velika Gorica!4. Međuljudski odnosi


Moja novogodišnja odluka je otpustiti sva zamjeranjima.


Svima sve oprostiti.


Vodim se idejom - ta osoba tada nije znala bolje.


Trudim se ništa ne shvaćati osobno jer često ne znam što ta osoba trenutno proživljava.


Comments


Posljednji blog postovi
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page