• Wix Facebook page

Zvučna kupka s Vedranom Petrakom
 

Yoga studio Velika Gorica

subota, 29.10. 17:30 - 18:30


Izuzetno nam je zadovoljstvo pozvati vas na zvučnu kupku gong maestra Vedrana Petraka!


Započet ćemo s 2 citata:
„Sve stvari imaju frekvenciju i vibraciju“, citat je Nikole Tesle
„U početku bijaše riječ“ citat je iz Biblije, dok u Indiji kažu da je riječ odnosno zvuk „Om“ prva manifestacija ovog univerzuma, a upravo planetarni gongovi predstavljaju taj primordijalni zvuk. 


ZVUČNA KUPKA

Zvučna kupka je meditativni koncert koji možemo ne samo slušati, nego i osjetiti duboko unutar naših mišića, zbog vibracije gonga i ostalih drevnih instrumemnata čime razvijamo naš odnos sa zvukom pomoću suptilnih i novih zvukova. Planetarni gongovi su podešeni na frekvenciju kretanja planeta unutar sunčevog sustava i ujedno su savršen medij snažne iscjeljujuće vibracije. 


Od davnina je dobro poznat utjecaj zvuka i vibracije koju zvuk stvara u našem fizičkom, mentalnom, emotivnom i duhovnom tijelu.
Gong je instrument čije vibracije smanjuju stres i bude stvaralačke snage u čovjeku te dovode mozak u theta stanje koje nalikuje meditativnom stanju. Slušajući gong gubimo osjećaj tjelesnosti te putujemo u četverodimenzionalni svijet snova u kojem slabi dodir između svijesti i unutrašnje inteligencije koja neprestano iscjeljuje DNK. Zvuk koji proizvodi gong pomaže ljudima da se presele iz trodimenzionalnog svijeta u četvrtu i petu dimenziju koje leže s one strane vremena i oblika. 


Iskustvo zvučne kupke je jedna od onih stvari za koje se kaže – to se ne može opisati, to se mora doživjeti. 
Gong kupka je poput duboke i dugotrajne masaže, sa ciljem podešavanja frekvencije fizičkog tijela i duše uz iscjeljujuće zvukove drevnih instrumenata. U ležećem položaju (Shavasana) protok zvučne energije je usmjeren kroz živčani sistem, revitalizirajući um, tijelo i duh čime se aktivira meditativno i kontemplativno stanje, u koje se tijelo prepušta bez kontrole uma. Vibracije drevnih instrumenata prodiru kroz tijelo poput zvučnog tsunamija uklanjajući napetost i negativnost, čisteći kaos i otpor, vraćajući cijelo tijelo u stanje sklada i mira.
Planetarni gongovi su podešeni na prirodne harmonične serije, alikvotnih tonova (harmonici) na temelju orbitalnih svojstava Zemlje, Mjeseca i planeta. Takvi gongovi rezoniraju u harmoniji sa nebeskim tijelima i prenose daleki aspekt ”Glazbe Sfera”, koju je prvi napisao Pitagora prije 2600 godina. Njihove složene vibracije podržavaju prirodne frekvencije tijela pri uspostavljanju optimalnog zdravlja na dubljoj razini, te pomažu mozgu pri ispuštanju ”sretnih kemikalija” – endorfina, encefalina i serotonina.

Rezonancija gonga vodi naša osjetila u četvrtu dimenziju, nestaje osjećaj vremena, prostora i gravitacije, um i ego više ne prisustvuju u našim strahovima, odlukama i osjećajima. To je trenutak kada naše tijelo samo bira u kojem dijelu je potrebno iscjeljenje i transformacija. 
Tome trenutku mogu pristupiti svi, nebitno o godinama, vjeri ili prijašnjim iskustvima.


O VEDRANU

Vedran Petrak prati učenje Gong majstora Dona Conreauxa (SAD) više od 7 godina, upotrebljava holistične instrumente planetarne gongove i tibetanske posude te mnoge druge. 
Vedran je certificirani 'Gong Master Journeyman' s više od 500 zvučnih kupki na području ovog dijela Europe. 
Upotrebljava instrumente i rituale različitih kultura (šamanizam, budizam, hinduizam, kultura nativnih indijanaca, egipatsko iscjeljenje,...) s namjerom širenja znanje tih kultura kako bi čovjek bilo koje religije i kulture bio bliže u potrazi za samim sobom. Vođen iscjeljujućim zvukom mnogih instrumenata Vedran također rabi šamanski bubanj, indijanske flaute, indijski shruti, kristalne posude, tongue drum, Neptunovu školjku, diđiridu, snasule, tibetanska zvona i mnoge druge...

Na gong meditaciju su pozvani svi, znali za gong il ne, nebitno o godinama.
Također je nebitno kakvo je vaše predznanje ili koje ste religije, gong meditacija umiruje um i regenerira stanice, osjećate se kao da ste spavali više od 10 sati.PRIJAVE I CIJENE

Broj mjesta ograničen. Prostirke imamo u yoga studiju. Ponesite si deku i jastuk.

Dođite obučeni u mekanu, pamučnu odjeću. 

Radionica će se održati u Yoga studiju VG, Natka Nodila 1, Velika Gorica


Cijena – 60 kn za članove Yoga studija VG (oni s važećom mjesečnom karticom)

                75 kn ostali

 

KONTAKT 


Za dodatne informacije kontaktirajte
butoracbrankica05@gmail.com
095 576 81 16 Brankica