O NAMA

 

Yoga studio Velika Gorica je topao, prozračan i svijetao prostor u mirnoj i tihoj ulici.  Besplatni parking nalazi se ispred studija. 

Prostor je u potpunosti uređen i prilagođen za ugodno i opušteno vježbanje yoge. 

 

Misija Yoga studija Velika Gorica je da  kroz najrazličitije programe svatko koga zanima yoga može pronaći i odabrati program prema svojim potrebama i mogućnostima, a trudili smo se kroz povoljne cijene učiniti yogu što dostupnijom. U ponudi imamo između 15 i 20 sati yoge tjedno, kako bi svatko mogao pronaći ono što mu odgovara – bilo da ste iskusni u yogi ili da nemate nikakvog iskustva, bilo da imate određenih problema sa zdravljem, bilo da ste profesionalni sportaš koji želi poboljšati fleksibilnost i svijest o disanju, bilo da želite se dobro oznojiti ili samo u potpnosti opustiti nakon napornog radnog dana. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         

                                                                     

 

Moj prvi kontakt s yogom se dogodio 2006. godine. Odmah nakon prvog sata imala sam osjećaj da sam našla ono nešto - svoj životni put. Trebalo je proći nekoliko godina da bi ta početnička zaljubljenost prerasla u jednu stabilnu ljubav i da bi se posložile karte da krenem na edukaciju za učitelja yoge. 

 

U jesen 2012. godine upisujem Gaia yoga teacher training, 200-satnu obuku za učitelje yoge po vodstvom Sandre Đidara Bianco, te dobivam međunarodno priznati certifikat yoga učitelja.

 

Moji prvi yoga polaznici su bili moj životni partner Denis i najbolja prijateljica Tea. Sat se održavao u našoj dnevnoj sobi, a ja sam često miješala lijevu i desnu stranu i razne dijelove tijela, najčešće stopala i dlanove :), zaboravljala slijed asana koji smo imali s desne strane da ponovimo opet na lijevu, stalno škicajući u šalabahter na kojem sam napisala koje ćemo asane raditi taj sat. Oni su mi ipak dolazili 2 puta tjedno i time pokazali koliko su u stanju istrpiti. Hvala im beskonačno na tome jer su mi dali vjeru da uistinu mogu biti učitelj yoge. 

 

Kroz nekoliko mjeseci počinjem voditi yogu u jednom fitness centru u Sisku.

Ohrabrena pozitivnim feedbackom, odlučujem ostvariti dugogodišnji san -  svoj profesionalni život posvetiti isključivo yogi, te napuštam dotadašnji posao i odlučujem se za stvaranje yoga studija u Velikoj Gorici.  Tako nastaje prvi yoga studio u Velikoj Gorici. Počeli smo u jednoj dvorani, pa smo iznajmili mali, slatki prostor u koji je stalo 10-ak ljudi, koji ubrzo postaje premali, pa smo iznajmili veći, da bismo na kraju došli do današnjeg prostora, koji je moja vizija yoga studija otkad sam krenula s yogom; puno svjetla, hrastov seljački pod, podno grijanje, prostor dovoljno velik za 25 ljudi. 

Postajemo pravi yoga studio, s gotovo 20 sati yoge tjedno, 4 certificirana učitelja i puno različitih programa. Moj životni put dobiva jasan smjer i jedan san postaje stvarnost. 

 

U studenom 2013. upisujem napredni 300-satni Teacher training u Sangha yoga centru kod vodeće Vinyasa flow učiteljice u Hrvatskoj Snježane Nine Vukas.

Dobivam želju da naučim još više o Yin yogi, koja je moja velika ljubav, te u srpnju 2015. godine završavam Yin teacher training pod vodstvom učitelja Sebastiana Pucelle i Murielle Burellier.

U travnju 2016. godine u Berlinu završavam edukaciju iz yoge i majčinstva (Prenatal/Postnatal, mama i beba yoga) i dobivam Birthlight certifikat, najpriznatiji certifikat u Europi vezan za yogu za vrijeme trudnoće i nakon poroda, te vježbanje s bebom. 

U želji za dubokim razumijevanjem anatomije, biomehanike i fiziologije ljudskog tijela, te procesa iscjeljivanja pokretom, u rujnu 2016. godine upisujem trogodišnji studij na Kineziološkom fakultetu, smjer kineziterapija. 

Jedna sam od autorica na portalu Budidobro.com

 

Zahvalna sam svim polaznicima Yoga studija VG, koji mi omogućavaju da živim i stvaram ono što najbolje znam - jednu toplu yoga zajednicu u kojoj zajedno otkrivamo svoje potencijale. 

 

 

 

UČITELJI

 

 

 

Brankica Butorac
 
Jelena Šaban

Jelena se prvi put susrela s yogom na fakultetu, no tek otvaranjem Yoga Studija Velika Gorica 2013. godine ozbiljno započinje s praksom. Uvidjevši da joj je yoga dala odgovor na mnoga pitanja i da želi produbiti svoje znanje o ovoj disciplini i njenoj filozofiji, na Brankičin poticaj započinje svoje jogičko putovanje i 2014. upisuje školu za učitelja yoge u Sangha studiju u Zagrebu, koju uspješno završava u jesen 2015. godine.

 

Zahvalna je za znanje i motivaciju koje je primila od svojih učitelja Brankice Butorac, Snježane Nine Vukas i Ive Mertić. 

 

Po struci diplomirani bibliotekar i anglist, ljepotu i inspiraciju pronalazi u pisanoj riječi, prirodi, putovanjima i dragim ljudima u svom životu.

 

 

 
Snježana Bedenic
slikarska.jpg

Snježanina yoga praksa započinje otvaranjem Yoga VG studija, 2013. godine.

U rujnu 2017. godine na Brankičin poticaj upisuje školu za učitelje yoge u Sangha yoga centru kod Snježane Nine Vukas, koju završava u ljeto 2018.

Nakon završetka osnovne obuke, upisuje naprednu tristosatnu obuku.

Snježana smatra da je yoga alat koji nam pomaže da u ovom stresnom načinu života ne izgubimo sebe, nego da pronađemo ravnotežu da živimo svjesno i prisutno, u suglasju sa svojom pravom prirodom. 

Osim što je yogina, Snježana je i slikarica, planinarka, biciklistica i penjačica.

Snježana rezonira sa citatom kojeg često koristi Snježana Nina Vukas - "Nikad nije kasno za sretno djetinjstvo."