top of page

Pismo Majci


Kada se prvi put pogledaš oči u oči sa svojom bebom, poljubiš je i zagrliš, nije se samo rodila beba. Rodila si se i ti kao majka.


Dobrodošla, mama!


Cijeli jedan novi svijet je pred tobom, spreman da ga otkriješ!


Neće ti uvijek biti lako, na to su te sigurno već upozorili. Sigurno su ti već rekli da zaboraviš spavanje po noći, da je dojenje brutalno teško i da beba stalno plače.Ono što ti ja želim reći - ti to možeš! Ne boj se!Pred tobom je otkriće najveće ljubavi koju kroz ljudsko iskustvo uopće možeš osjetiti - voljet ćeš svoje čedo toliko nezamislivom količinom ljubavi, pred kojom je i najjača zaljubljenost koju si osjetila u životu samo sjena!


Prvih nekoliko mjeseci života tvoje bebe je najteže, najljepše, najtoplije, najmekše i najslađe zamislivo razdoblje u tvom životu.Slušaj sebe i svoje instikte. Tvoja beba poznaje samo tebe, otkucaje tvog srca tvoj glas. Ti si njena utjeha, hrana, zaštita i čitav svemir.


Ne dopusti da te pokolebaju komentari da ćeš pažnjom razmaziti dijete. Daj svojoj bebi svu toplinu koju treba.


Nosi je, mazi i ljubi koliko ti srce želi. Na taj način tvoja beba upoznaje ovaj svijet kao prijateljsko mjesto, osjeća se voljeno i sigurno. Na taj način beba raste. Beba kroz tvoju ljubav, dodir i toplinu dobiva jedan zdravi, kasnije nenadoknadivi temelj da se razvije u stabilno i sretno dijete.Obećanje majčinstva je - rast. Svaki rast sa sobom donosi i krize. Bit će kriza. Bit će i suza i samopreispitivanja i teških trenutaka.


Neka te u teškim trenucima nosi tvoja snaga. Jaka si, sposobna i snažna žena. Izdrži, jer sutra će biti bolje.


Okrit ćeš da si snažnija nego si ikad slutila.


Neka ti spoznaja da si sada jača, sposobnija i snažnija omogući da vidiš i njeguješ tu moć i u drugim ženama.


Neka ovaj svijet postane mjesto s više ljubavi.


Za našu djecu.

Comentários


Posljednji blog postovi
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page